Новите сгъваеми устройства Samsung Galaxy допринасят за по-устойчиво бъдеще

Добави коментар

Samsung Electronics Co., Ltd. обяви, че има значителен успех в посока постигане на целите си за устойчивост до 2025 г. в дивизията „Мобилни устройства“. Ключовите инициативи включват разработване и внедряване на рециклирани материали в продуктите, както и създаване на по-екосъобразни опаковки, и удължаване на живота на стари Samsung Galaxy устройства за намаляване на електронните отпадъци.

Откакто обяви стратегията си „Galaxy за планетата“ на събитието „Unpacked“ през август 2021 г., Samsung работи усилено за създаването на нови начини за рециклиране и преизползване на ресурси, които иначе биха се превърнали в замърсяващ отпадък, да сведе до минимум въздействието върху околната среда и да вдъхнови иновации, които помагат да опазим планетата. Днес Samsung споделя успеха си до момента по пътя си към устойчиво развитие.

„Samsung осъществява постоянни и решителни действия, които помагат да защитим хората и планетата. Ние приоритизираме устойчивостта и иновациите във всичко, което правим”, каза д-р TM Roh, президент и директор на подразделението „Мобилно потребителско изживяване“ в Samsung Electronics. „Гордея се с успеха ни до момента“, допълни той. В същото време това е едно полезно изживяване, което ни позволява да продължим по пътя към нашите цели и визия за устойчивост с още повече убеденост и решителност от преди.”

Разширяване употребата на рециклирани материали при Galaxy Z Fold4 и Galaxy Z Flip4

Разработването на нови рециклирани материали е ключов фокус в „Galaxy за планетата“. Колкото повече Samsung рециклира, толкова повече ресурси пести. Преизползването на материали в Galaxy устройствата крие много предизвикателства, но ползите за планетата си заслужават всички усилия.

Samsung създава новата серия Galaxy Z и Galaxy Buds2 Pro от преработени или изоставени рибарски мрежи, които иначе биха замърсили океаните.

За първи път тази практика се въвежда при серията Galaxy S22 през февруари 2022 г., а днес има единадесет Galaxy устройства, в които са използвани преработени рибарски мрежи, включително серията Galaxy Book2 Pro и серията Galaxy Tab S8. Като трансформира изоставени мрежи от океаните във високоефективен материал за Galaxy технологията, Samsung помага да се сведе до минимум негативното въздействие на замърсяването с пластмаси – 640 000 тона рибарски мрежи биват изоставени и замърсяват океаните всяка година.

Преизползването на изоставени рибарски мрежи e само един пример за напредъка на Samsung в това да увеличи употребата на рециклирани материали в продуктите си.

Samsung внедри екосъобразни материали, включително преработени рибарски мрежи, отпадъци от потребителски стоки или био-базирана смола в 90% от Galaxy устройствата, лансирани през последната година. При Galaxy Buds2 Pro, над 90% от продукта е произведен от рециклирани материали.

Този процес изисква комплексни инженерни решения и технически умения за подсигуряване на цялостното качество, безопасност и надеждност на всички нови материали за иновативните технологии на Samsung. Samsung планира и по-нататъшни инвестиции в развойна дейност за добиването и преработването на други материали и внедряването им в Galaxy продукти, за да повиши процента рециклирани материали във всяко ново устройство.

Промяна в опаковките на Galaxy продуктите

Samsung има за цел да елиминира всички пластмаси за еднократна употреба в опаковките на мобилните си продукти до 2025 г., като компанията вече значително намали еднократните пластмаси в настоящите опаковки на Galaxy смартфоните, включително при новите сгъваеми Galaxy устройства. Samsung ще търси още начини да елиминира еднократните пластмаси в опаковките като анализира всеки аспект от дизайна на опаковките до най-малките детайли.

Започвайки с представянето на серията Galaxy S22, Samsung вече използва 100% рециклирана хартия за опаковките на своите флагман продукти.

По този начин Samsung ще може да спести еквивалента на почти 51 000 дървета със серията Galaxy S22 и новата Galaxy Z серия тази година.

Samsung също така намали обема на опаковките на Galaxy Z Flip4 с 52.8% и на Galaxy Z Fold4 с 58.2%, в сравнение с първото поколение сгъваеми Galaxy устройства. С намаляването на обема на опаковката на всяко устройство, Samsung в крайна сметка намалява въздействието си върху околната среда при транспортирането на тези продукти с товарни камиони, самолети и кораби. Компанията изчислява, че това намаляване на обема на опаковките се равнява на намаляване на приблизително 10 000 тона въглеродни емисии от транспорт до края на 2022 г. Освен постоянното усъвършенстване на опаковките на своите флагман смартфони, Samsung ще разшири своите екосъобразни опаковки и към други категории.

Достигане до решения, които намаляват електронния отпадък

Повече от всякога намаляването на електронните отпадъци е от решаващо значение за напредъка на кръговата икономика, която запазва и пренасочва изчерпаемите ресурси на планетата. Според данни на Световния икономически форум, през 2021 г. са генерирани 57 милиона тона електронни отпадъци и се очаква това количество да нараства с 2 милиона тона на година.

За да отговори на това предизвикателство, Samsung не спира да разширява програмата Galaxy Upcycling, която дава нов живот на старите Galaxy смартфони. Чрез Galaxy Upcycling у дома, Samsung осигурява преизползване на смартфоните с бързо и лесно обновяване на софтуера, което ги превръща в устройства за умен дом, които подпомагат ежедневните нужди на потребителите като грижата за децата и домашните любимци.

Важна част от Galaxy Upcycling е това да подсигурим тези устойчиви практики не само да се грижат за околната среда, но и да подобряват живота на хората. Компанията също така трансформира втора употреба Galaxy устройства в медицинско диагностично оборудване наречено EYELIKE™ fundus cameras, което осигурява необходима грижа за очите в общности, които нямат равен достъп до такива услуги. Тази програма вече е трансформирала стотици Galaxy устройства и е предоставила базова грижа за очите на над 13 000 пациенти във Виетнам, Мароко, Индия и Папуа Нова Гвинея.

Пътят напред

Samsung си поставя ясни цели за устойчиво развитие чрез създаването на решения в различни аспекти на бизнеса си. Независимо дали става дума за преизползване на изхвърлени рибарски мрежи в Galaxy устройства, като се стреми да постигне опаковки без пластмаси или еволюция към нулев отпадък за депониране и нулев стендбай заряд на зарядните за смартфони, Samsung осъществява визията си „Galaxy за планетата“ стъпка по стъпка.

Ще има още предизвикателства по пътя, но Samsung ще поема отговорност и ще продължава да предоставя информация за успеха си в мисията да предизвика позитивна промяна и да вдъхнови другите да защитават планетата за поколения напред.

Споделете